In de nieuwsbrief van deze week willen wij u graag een ontwikkelpunt in Mijn Portaal meegeven en tevens een aantal andere handige punten. Daarnaast vindt u recent nieuws voor u als IKB Nederland Varkens deelnemer en veehouders in het algemeen, op Varkenspost.nl.


Digitaal ondertekenen één-op-één overeenkomsten veehouder-dierenarts

Mijn Portaal 1-op-1 relatie

Binnenkort zal het voor zowel veehouders als dierenartsen mogelijk zijn om de één-op-één overeenkomst tussen veehouders en dierenartsen digitaal te kunnen ondertekenen. Varkenspost.nl is continu bezig om vanuit signalen van veehouders en dierenartsen de dienstverlening nog gemakkelijker te maken.


Drinkwateronderzoek in laten plannen per kwartaal

Producert team - Varkenspost.nl

Voor verschillende modules dient u als veehouder ieder kwartaal een drinkwateranalyse te laten uitvoeren. Varkenspost.nl begrijpt dat dit voor u een belasting is en u dit wel eens kunt vergeten. Als u dit door inspectie- en certificatie-instelling Producert laat doen, dan wordt uw bedrijf ieder kwartaal ingepland. Hierdoor hoeft u dit zelf niet te regelen en blijft u voldoen aan de reglementen van modules zoals Beter Leven Keurmerk en Varken van Morgen.


Invloed antibiotica op dierdagdosering (DDD)

Registratie medicijnverbruik databank DGBase

In uw persoonlijk Mijn Portaal account kunt u op ieder gewenst moment zien welk antibioticum de sterkste werking heeft en welk antibioticum de meeste invloed heeft op uw dierdagdosering (DDD). Door op de button ‘Invloed leveringen op totale DDD’ in uw medicijnverbruik overzicht te klikken, ziet u precies de verdeling van de antibiotica of entingen.


Mijn Portaal - IKB Nederland Varkens keurmerk - I&R VL

 

Varkenspost.nl Nieuwsbrief 19 2016