I&R melden bij IKB Nederland: voor úw gemak en zónder kosten

Varkenshouders die deelnemen aan IKB Nederland Varkens betalen niets extra’s voor I&R. Ons I&R-systeem is een goed doorontwikkeld systeem en erg gebruiksvriendelijk. Dus waarom zou u de I&R-transportaanvragen en aan- en afvoermeldingen niet via IKB Nederland doen? Even inloggen en u maakt gebruik van het beste I&R-systeem. Daarnaast kunt u nu ook de aan- en afvoer van schapen en geiten melden.
Heeft u een collega die nog geen deelnemer is bij IKB Nederland en toch graag bij ons wil melden? Dat kan. Hij/zij mag de I&R-module altijd vrijblijvend proberen. Op www.ikbnederland.nl kunnen niet-deelnemers zich aanmelden via de groene knop voor aanmelden I&R. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met onze helpdesk, te bereiken op telefoonnummer 088 018 04 60.

Besluiten College van Deskundigen IKB Nederland

Het College van Deskundigen heeft het productievoorwaardenreglement IKB Nederland Varkens  versie 9.1.6 aangenomen. Belangrijke wijzigingen per 1-7-2018 zijn:

  • aaneengesloten periode van acht uur verlichting in de stal via een tijdsregeling;
  • actueel calamiteitenplan;
  • opleidingsplan voor medewerkers.

De volledige wijzigingen vindt u op www.ikbnederland.nl bij het productievoorwaardenreglement voor IKB Nederland Varkens.

IKB Nederland ontwikkelt steeds door

IKB Nederland beheert en ontwikkelt steeds meer keurmerken in de dierhouderij. Naast varkens zijn er ook keurmerken voor konijnen, schapen en runderen. Ook allerlei losse modules kunnen, indien u dat zelf wilt, gelijktijdig met een inspectie van IKB Nederland worden uitgevoerd. Denk daarbij aan Beter Leven keurmerk, Varken van Morgen, QS, GlobalGAP, Welfare programma’s van Nederlandse en Duitse slachterijen of Gecertificeerd Scharrelvlees. Dit jaar bestaat IKB Nederland alweer 15 jaar. Ooit gestart onder de naam IKB 2004. Het keurmerk IKB Nederland heeft zich in al die jaren bewezen als een stabiel, praktisch en betaalbaar keurmerk dat voor zowel de varkenshouders als de slachterijen een goede meerwaarde heeft. Continu worden nieuwe modules ontwikkeld waarbij de varkenshouder altijd zelf bepaalt of hij daaraan meedoet.

Is uw buurman nog geen deelnemer aan IKB Nederland?

Dan horen wij dat graag. We willen uw buurman of kennis graag een leuke aanbieding doen om ook deelnemer te worden bij IKB Nederland.